Eindelijk komt er een publiek en toegankelijk toilet in Tienen

Recent keurde Stad Tienen de aankoop van een zelfreinigend openbaar toilet goed. Het komt er in het centrum van de stad en daar zijn wij van Toegankelijk Tienen bijzonder blij om. “Al vijf jaar zijn we vragende partij hiervoor”, zegt voorzitter Paul Rabau. “Een openbaar toilet is niet alleen belangrijk voor mensen met een beperking, maar voor alle Tienenaars en de mensen die Tienen bezoeken. Daarom dat wij er vorig jaar, naar aanleiding van ons 20-jarig bestaan, nog eens bij de stad gepleit hebben voor de aankoop van een openbaar toilet. De heraanleg van de Grote Markt leek ons de ideale kans om hiervan werk te maken.”
Dat heeft het stadsbestuur dan ook gedaan. Het schepencollege besliste om het openbaar toilet te voorzien op de Markt, tussen het standbeeld De Gouden Madam en de O.-L.-Vrouw-ten-Poelkerk. “Een meer geschikte locatie, centraal in de stad, kunnen we ons niet inbeelden. Het toilet zal betalend zijn, door gebruik van een creditcard. Deze maatregel dient ook om vandalisme te vermijden.”
Wanneer het openbaar toilet er zal staan, is nog niet geweten. De plaatsing hangt samen met de heraanleg van de Markt, die eind volgend jaar haar einde zal kennen.