You are here: Nieuws
Juwelier Timmermans wint toegankelijkheidsaward 2018

Juwelier Timmermans heeft onlangs hun zaak verbouwd. Zij hebben het niveauverschil tussen de Peperstraat en de Spiegelstraat, maar liefst 17 cm, weten overbruggen om zo de ingang toegankelijker te maken. Ook de kassa werd verlaagd zodat rolstoelgebruikers  zelfstandig kunnen  betalen.Verder waren ook apotheek Vercruysse, Standaard Boekhandel,  Restaurant Kopenhagen en Live Motion Center de genomineerden voor de toegankelijkheidsward. Eervolle vermeldingen waren er ook voor Brasserie Tiens, kinesiste Marleen Massa en kapsalon ERCA omdat ze de oprijplaten, geschonken door Toegankelijk Tienen, veelvuldig gebruiken.Toegankelijkheidsaward 2018

Op 19 april 2018 wordt onze jaarlijkse toegankelijkheidsaward uitgereikt in "Huis in de stad", Hamelendreef 60 3300 Tienen, om 20 uur. Onze realisaties en plannen worden hier ook besproken.
Iedereen is van harte welkom.
Geef wel even een seintje als je aanwezig wenst te zijn op toegankelijktienen@gmail.com of 0474/258212.

Bevraging bushalte


Zoals jullie waarschijnlijk al gehoord hebben heeft De Lijn de intentie om bij de herinrichting van de Grote Markt alleen op dinsdag de Grote Markt nog te bedienen. Op andere dagen zou iedereen aan het Atheneum moeten afstappen en te voet naar de Grote Markt moeten stappen. Wij van Toegankelijk Tienen zijn echter van oordeel dat dit voor mensen die slecht te been zijn dit al een hele afstand is. We hebben hiertegen dan ook al geprotesteerd, zonder resultaat tot nu toe. Graag zouden wij iedereen dan ook uitnodigen om onze enquête in te vullen zodat we met wat meer cijfermateriaal druk kunnen uitoefenen op De Lijn en het stadsbestuur. Het invulformulier vindt u hier.
Toegankelijkheidsawards 2017

Ook dit jaar reikte Toegankelijk Tienen zijn jaarlijkse awards uit. Dit jaar werden er niet minder dan vier awards uitgereikt. Eervolle vermeldingen waren er voor @home, schoenen Steels en bandagist Cerulus. De uiteindelijke award ging naar apotheek Pirard om de inspanningen die werden gedaan om de toegankelijkheid zo maximaal mogelijk te maken.

Ook de pers was aanwezig om deze heugelijke gebeurtenis te verslaan. Een link naar het artikel van "Het Laatste Nieuws " vind je hier.

Ijspret voor mensen met beperkingEen link naar het artikel in " Het Laatste Nieuws" vind je hier.

Toegankelijkheidsaward 2016

De toegankelijkheidsward voor het jaar 2016 werd geschonken aan juwelier Declerq.Hier vind u de link naar het artikel van " Het Laatste Nieuws ".

Afsluiting uitreiking mobiele oprijplaten.

Onze actie rond de mobiele oprijplaten kende een enorm succes. Jammer genoeg is ons budget dat ter beschikking werd gesteld door Affilips N.V. dan ook opgesoupeerd. Wilt  u als particulier of als handelaar toch nog een oprijplaat dan kan je altijd terecht bij onze leverancier Rollaramp. Let op, deze firma is gevestigd in Londen en er zullen dus leveringskosten aan te pas komen. In België zijn er ook firma's die deze oprijplaten kunnen leveren.

Foto's 9 september 2015

Hier vind je een aantal sfeerfoto's van 9 september .

Nieuwsflash

Woensdag 9 september 2015 werden de mobiele oprijplaten die besteld waren door de Tiense handelaars officieel overhandigd in aanwezigheid van de pers en lokale politici.

Dankzij de financiële steun van Affilips NV. konden de handelaars een gratis mobiele oprijplaat krijgen waardoor mensen die minder mobiel zijn ( mensen in een rolstoel maar ook mensen met kinderwagens, rollators, ..) gemakkelijker toegang krijgen tot hun handelspand. 


Karl Thiry, als een van de drijvende krachten achter On Wheels kwam hier ook de applicatie “On Wheels” voorstellen. Via deze app  kan je zien welke handelszaken toegankelijk zijn voor rolstoelgebruikers en mensen met kinderwagens. Deze app werd zo ontwikkeld dat hij kan ingesteld worden op basis van de individuele vereisten van de gebruiker. Tienen is na Leuven, Antwerpen, Hasselt,  Gent en Kortrijk de zesde Vlaamse stad die deze app introduceert en werd bij de opmeting van de handelszaken geholpen door de vrijwilligers van Toegankelijk Tienen.
Een link naar het artikel in " Het Laatste Nieuws " vind je hier.

Hierna kwam Paul Rabau de werking van Toegankelijk Tienen voorstellen. De PowerPoint die hij hiervoor gebruikte vind je hier.


Toegankelijkheidsaward 2014

Voor de tweede maal werd door de werkgroep Toegankelijk Tienen een Toegankelijkheidsaward uitgereikt.
Dit jaar konden de handelaars zichzelf kandidaat stellen om deze award in de wacht te slepen. Optiek Van Lindt , Bandagist Cerulus, Electro Vandeput, Mode Couture Marie en Schoenhandel Steels in de Leuvensestraat en Fotograaf Leyssens in de Gilainstraat werden dit jaar genomineerd. De trofee zelf werd gemaakt door het dagcentrum Berbendaal van Huis in de Stad en stelde letterlijk een opendeur voor , met zelfs een rode loper voor de uiteindelijke laureaat.
De Toegankelijkheidsaward 2014 ging uiteindelijk naar Optiek Van Lindt en werd hierdoor een waardige opvolger van bakkerij Keller die de award vorig jaar in de wacht sleepte. De werkgroep Toegankelijk Tienen apprecieerde vooral de aanwezigheid van een prive-parking en een vlotte circulatie in het handelspand op prijs.
De artikels  die hierover verschenen vind je hier.
In het artikel van Het Laatste Nieuws is er wel een foutje geslopen. Een verwijzing naar het mailtje dat werd gestuurd om dit recht te zetten vind je hier.


  
Toegankelijk Tienen doet mee aan de projectoproep van Cera.

Hart voor Handicap
is een initiatief van De Standaard, met Cera als partner. Handicum vzw coördineert de campagne. Hart voor Handicap heeft als doel mensen met een fysieke of mentale beperking maximaal kansen te bieden om zich te ontplooien. Mensen met een handicap geven aan dat ze behoefte hebben aan een divers palet aan mogelijkheden op het vlak van ondersteuning en zorg, zodat ze zelfstandig keuzes kunnen maken die beantwoorden aan hun ambities en verlangens. Sensibilisatie van het beleid en de samenleving zijn dan ook belangrijke agendapunten. Jaarlijks organiseert Hart voor Handicap ook een projectoproep, waarop verenigingen en organisaties kunnen intekenen. Hart voor Handicap werft hiervoor fondsen bij het grote publiek.

Het project dat we ingediend hebben kan je hier nalezen.